SALARISRICHTLIJNEN MONDZORG 2022

De mondzorgbranche heeft geen centrale CAO. Wel hebben de verschillende brancheverenigingen als KNMT en ANT richtlijnen opgesteld voor salarissen in de mondzorg. Talent voor Tanden heeft de richtlijnen voor diverse mondzorgfuncties op een rij gezet.

TANDARTS SALARIS

Tandartsen kunnen in Nederland op verschillende manieren werkzaam zijn. Een tandarts kan zijn of haar eigen praktijk hebben, samenwerken als praktijkhouder met andere tandartsen en ook in loondienst gaan bij een tandartspraktijk. Salarisrichtlijnen voor tandartsen zijn niet bekend. Het salaris van beginnende tandartsen is erg afhankelijk van de praktijk en de regio waar een tandarts aan de slag gaat. Het startsalaris kan variëren van € 3.200 tot € 6.500 bruto per maand.

TANDARTSASSISTENT SALARIS

De KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) heeft voor tandartsassistenten van verschillende leeftijden en niveaus salarisrichtlijnen opgesteld. Omdat het om richtlijnen gaat, zijn werkgever en werknemer vrij om hiervan af te wijken. De onderstaande salarissen zijn gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur.

MONDHYGIËNIST SALARIS

Ook voor mondhygiënisten zijn door de KNMT salarisrichtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zijn slechts een advies waarvan afgeweken kan worden door werknemer of werkgever. Onderstaande salarissen zijn gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur.

OVERIGE SALARISSEN

Het KNMT heeft voor verschillende andere functies in de mondzorg ook richtlijnen opgesteld. Onder andere voor baliemedewerkers, preventieassistenten en praktijkmanagers. Deze salarisrichtlijnen zijn ook gebaseerd op een werkweek van 38 uur.

RICHTLIJNEN KNMT

RICHTLIJNEN KNMT

KLIMMEN OP DE SALARISLADDER

Wil jij klimmen op de salarisladder? En heb je zin of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan gerust een kijkje op onze vacaturepagina. Voor persoonlijk contact met een van onze recruiters kun je even bellen naar 076-3034800 of een mailtje sturen naar info@talentvoortanden.nl.